Färgglad linssallad
- Tillagningstid: Över 20 min
- Portioner: 4
- 4 port gröna linser
- 1 gul paprika
- 1 röd paprika
- ½ gurka
- 3 tomater
- ½ purjolök
- 1 burk fetaost (280 g i tärningar)
DRESSING:
- 2 msk rapsolja
- 2 msk vatten
- 1 msk balsamvinäger
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
Koka linserna enligt förpackningens anvisning. Skölj i kallt vatten och låt rinna av.
Skölj, kärna ur och tärna paprikorna. Skölj och tärna gurka och tomater. Skölj, ansa och finstrimla purjolöken. Blanda grönsakerna med fetaost i tärningar i en salladsskål.
Blanda dressing av rapsolja, vatten, balsamvinäger, pressad vitlök, salt och svartpeppar. Blanda med salladen.
Servera med brytbröd.
Skölj, kärna ur och tärna paprikorna. Skölj och tärna gurka och tomater. Skölj, ansa och finstrimla purjolöken. Blanda grönsakerna med fetaost i tärningar i en salladsskål.
Blanda dressing av rapsolja, vatten, balsamvinäger, pressad vitlök, salt och svartpeppar. Blanda med salladen.
Servera med brytbröd.
___________________________________________________________________________________
Denna var jätte god :) Man blev både mätt och belåten!
Denna var jätte god :) Man blev både mätt och belåten!
// Jennie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar