Sidor

onsdag 12 oktober 2011

Couscous sallad med rotfrukter

Ingredienser

4 dl couscous
4 dl grönsaksbuljong
100 g färsk spenat
1 palsternacka
20 g bit kålrot
30 g bit selleri
1 morot
1 stor potatis
1 röd lök
1 dl rostad mandel
olivolja
1 citron
salt och malen vitpeppar
Till servering:
2 dl matlagningsyoghurt
1 knippa färsk koriander

Gör så här

1. Skär kålrot, selleri och lök i bitar. Skär palsternacka och morot i stavar. Lägg på ett ugnssäkert fat och ringla över olivolja. Rosta i ugnen 15 minuter, 200°.
2. Koka under tiden upp buljongen. Lägg couscousen i en vid skål. Häll över den kokande buljongen. Lägg över plastfolie och låt det svälla i 10 minuter. Fluffa upp couscousen med en gaffel.
3. Lägg i rotfrukterna, spenaten och den rostade mandeln och blanda. Ringla över olivolja och saften av en pressad citron. Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Strimla koriander och blanda med yoghurten. Servera i separat skål
____________________________________________________________________________________________



Smaklig måltid :)



// Jennie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar