- Tillagningstid: Max 20 min
- Svårighetsgrad: Medel
- Portioner: 5
Ingredienser
- 2 dl bulgur
- 0,25 dl färskpressad citronjuice
- 0,25 dl olivolja
- 1/2 rejält knippe färsk mynta (finhackad)
- 2 krossade. hackade vitlöksklyftor
- flingsalt
- nymalen svartpeppar
- 200 g broccolibuketter
- 3 tomater
Gör så här
1.Tillaga bulguren enligt anvisning på paketet. Häll av eventuellt vatten eller buljong och blanda ner citronjuice och olivolja. Krydda med mynta, vitlök, salt och peppar. Bulguren ska ha mycket smak, den blir mildare när den svalnar och blandas med grönsaker.
2.Koka broccolin mjuk och tärna tomaterna. Blanda alltsammans vid servering gärna rumstempererat. Smaka ev av med ytterligare citronjuice, gärna en skvätt olivolja, ett varv på svartpepparkvarnen och en nypa flingsalt.
2.Koka broccolin mjuk och tärna tomaterna. Blanda alltsammans vid servering gärna rumstempererat. Smaka ev av med ytterligare citronjuice, gärna en skvätt olivolja, ett varv på svartpepparkvarnen och en nypa flingsalt.
Smaklig måltid :)
// Jennie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar